Rekrutacja uzupełniająca

Rekrutacja uzupełniająca do przedszkoli publicznych i niepublicznych oraz oddziałów przedszkolnych w szkołach rozpocznie się od 1 czerwca 2020 r. Rodzice będą mogli składać wnioski o przyjęcie ich dzieci do tych placówek do 8  czerwca 2020r. Rekrutacja będzie odbywała się z wykorzystaniem systemu informatycznego. Nasze przedszkole posiada na rekrutacje uzupełniającą jedynie 2 miejsca.

Szczegółowe informacje znajdują się pod adresem:

www.bialystok.pl/pl/dla_mieszkancow/edukacja/rekrutacja

Strona naboru elektronicznego:

W wiatrołapie przedszkola zostanie umieszczona skrzynka na wnioski.

Zamknięte w papierowej kopercie dokumenty prosimy składać do umieszczonej w wiatrołapie wyznaczonej skrzynki.

Puste druki wniosków i oświadczeń będzie można pobrać w wiatrołapie przedszkola. Wstęp na placówkę mają wyłącznie pracownicy przedszkola w związku z zagrożeniem koronawirusem.

W związku komunikatem Zastępcy Prezydenta Miasta Białystok można skany dokumentów i wniosków przesyłać na e-mail przedszkola: ps40@um.bialystok.pl . Rodzic otrzyma na wskazany we wniosku e-mail potwierdzenie przyjęcia wniosku.

Wychodząc na przeciw udostępniamy do pobrania puste druki wniosków i oświadczeń rekrutacyjnych:

WNIOSEK 2020/2021

oświadczenie – BKDR

oświadczenie – niepełnosprawność kandydata, rodzeństwa, rodziców

oświadczenie – samotne wychowywanie

oświadczenie – piecza zastępcza

oświadczenie – rodzeństwo kontynuuje naukę

oświadczenie – rodzice pracujący

oświadczenie – j. białoruski (tylko do wyznaczonych przedszkoli które posiadają oddziały z j. białoruskim)

Prosimy zapoznać się z zaktualizowanym regulaminem rekrutacji:

ZASADY REKRUTACJI DO PRZEDSZKOLI SAMORZĄDOWYCH I ODDZIAŁÓW PRZEDSZKOLNYCH W SZKOŁACH PODSTAWOWYCH PROWADZONYCH PRZEZ MIASTO BIAŁYSTOK NA ROK SZKL. 2020/2021